¨

Alla inlägg under oktober 2006

Av nena - 19 oktober 2006 15:27

Hostan slog mig u huvudet i natt. Trodde jag skulle slippa den men inte då. Hostar som en tok nu och den är en sån där torr irriterande hosta som påminner lite om högfärdshosta. Känns dessutom som att jag ska hosta upp allt innehåll i kroppen *suckar tungt*Febern kommer och går och det skitet har satt sig på mina leder... som om jag inte redan hade ont där då *surar* M hostar också som jag vet inte vad, stackaren. Hon snörvlar och nyser i ett och är allmänt trött. Det är inte mycket hon orkar och jag är glad att jag kan få henne till att äta och dricka lite i alla fall... J är pigg som en lärka men P börjar också känna sig kass i kroppen, han som aldrig normalt blir sjuk :( Nu ska jag återvända till soffan och ryggläge.

Av nena - 18 oktober 2006 17:16

Lilla J kom hem med läxa i massor eftersom hon varit sjuk 2 dagar. Så den läxan + vanliga läxan har vi kämpat med i em. Det var mycket att läsa och för att det skulle gå fortare så hjälpte jag till med den biten... jag offrade min sista röst för att läsa för henne och det lät nog kul i slutet för då satt hon mest och fnissade. Tur att hon uppfattade vad jag läste i alla fall så hon kunde lösa uppgifterna efter det. Nu är hon och pappa på utvecklingssamtal och jag har varit så duktig att jag tömt en maskin tvätt och tömt och fyllt diskmaskinen. Det var väl typ vad krafter jag hade. Nu känner jag mig mer död än levande kan jag tala om :( M har feber till och från och är mest slö. Hennes röst håller också på att ta slut så det är ganska tyst här hemma just nu *s* Middag snart, lätt, köttbullar med potatismos.

Av nena - 18 oktober 2006 12:20

M är sjuk. Vi har feber, näsan rinner och vi nyser i ett :(J är frisk och tillbaka i skolan och P på jobb. M hostar och jag kan knappt prata. Vi går här hemma och tycker synd om varandra och oss själva. Utvecklingssamtal för J i dag och det får P klara själv. Trist då det är första i mellanstadiet.

Av nena - 17 oktober 2006 13:04

Hade ont i går och idag är det värre.M är också hemma idag och har ont i sin hals.J är något bättre i dag och kan förhoppningsvis gå till skolan i morgon. Så trist, vill inte vara sjuk!!

Av nena - 16 oktober 2006 16:54

J var dålig i morse när hon vaknade så hon har varit hemma. Om det var trötthet eller något annat vet vi inte. Får se hur hon mår i morgon.Själv har jag ont i halsen när jag sväljer och känner mig trött i kroppen. Antagligen är det en förkylning som tagit sig in och nu vill ut :( Har varit och veckohandlat nu i e.m och titta efter lite tyg till sovrummet men hittade inget som passade. Nu är M och spelar badminton och jag ska snart påbörja middagen så den är klar då hon kommer hem.

Av nena - 16 oktober 2006 00:52

och jag ska göra det snart också.Min lilla scout ligger i sin säng och sover och hon hade haft det så roligt och mysigt på sitt läger. De hade bara varit fyra tjejer och alla är väldigt bra kompisar så det var ju lite annorlunda mot vad det hade varit om alla andar också varit med. De hade varit och handlat och sen fixade tjejerna tacos, fruktsallad och ledaren hade köpt en stor godispåse.De hade gjort bårar och tänt en eld där de sen kokat vatten. Spännande! Sen hade de tävlat med lite andra grupper som också var där och de hade visst vunnit ett lock? till ett stormkök ;) Idag hade de lagat spagetti med köttfärssås och varit på hajk. J var väldigt trött då hon kom hem och jag fasade för att hon skulle bli så där sur och tvär som hon normalt blir då hon är så trött, men inte ett pip eller skrik det kom från henne. Undrar bara hur hon är i morgon då klockan ringer, jag tror att det kan bli svårt att få henne ur sängvärmen ;) Nåja det får vi ta då! Nu är också garderoben på barnens rum tömd och klädkammaren är i stort sätt klar. Skönt att kommit så långt. Nu ska bara den stora garderoben ut och den kommer att bli en stor hög som ska på tippen för den var sönder och icke säljbar. Fast vad gör det, den har ju tjänat in sig de år som den stått där den stått. Godnatt!

Av nena - 15 oktober 2006 15:05

Började dagen med sovmorgon. Det var bara jag hemma för M och P hade åkt för att skjuta skeat (stavning?) Det blev nya bullar till frukost då de kom hem och det var ju inte alls dumt. Nu har vi hållit på med vårt projekt klädkammare till garderob. Barnen ska ha sin garderob där inne istället för deras stora klumpiga garderob de har på rummet i dag.Sen ska de få vars en loftsäng så det blir som ett eget litet krypin. Det för ju med sig en massa jobb och sortering av saker som varit väldigt lätt att bara stoppa in i klädkammaren. Jag har haft samlingsmani. Jag erkänner *s* Just nu längtar jag enormt efter J och hoppas att hon snart kommer hem.

Av nena - 14 oktober 2006 22:35

Sååå gott det är. Idag gjorde M det och bjöd oss på. Åt så jag fick ont i magen *s* Det var länge sen som vi hade det hemma eftersom vi inte fått tag i rådjurskött. Första gången jag åt det var hemma hos svärmor och jag tiggde till mig receptet direkt. Vet inte var hon fått det ifrån men här kommer det:Stroganoffgryta 500 g benfritt rådjurskött 2 st gula lökar 3 msk smör ½ tsk salt 2 krm peppar 3 krossade enbär 3 msk tomatpuré 1 tsk fransk ljus senap 1½ dl vatten 2 dl créme fraiche finhackad persilja Gör så här:1. Skär köttet i strimlor ca 1 cm tjocka eller i små bitar 2. Skala och hacka löken 3. Bryn köttet i smör i en gryta Minska värmen och låt löken bryna med 4. Blanda i salt,kryddor,tomatpuré och senap 5. Tillsätt vatten och créme fraiche.Rör om 6. Sjud grytan på svag värme tills köttet är mört 7. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja 8. Servera med kokt ris och ärtor Ut över det så har vi haft en bra kväll med skratta och prat. Lilla E var lite ledsen att inte vår J var med eftersom hon hade sett fram emot att leka med sin fadder ;) En fika är bestämd en dag sen då J är hemma. Känns konstigt att bara ha M hemma och det var nära att hon inte hängde med hem utan ville sova hos R men eftersom hon och P ska upp och skjuta lerduvor i morgon så fick hon följa med hem i alla fall. Övernattning får vi ta en annan dag eller natt kanske man ska skriva ;) Jag saknar J, hon är så gosesjuk på kvällarna. Längtar till när hon kommer hem i morgon.

Skriv gärna en rad i Gästboken

Presentation

Dagens citat

Dagens citat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2006 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bilder!

Spelsidor

Besöksstatistik

översätt

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards