¨

Alla inlägg under maj 2007

Av nena - 20 maj 2007 14:01

av nybakat bröd gjorde jag idag. Det var en härlig känsla.
För första gången på många år kände jag en hunger på morgonen och kunde äta frukost direkt då jag kommit av sängen. Normalt måste jag vara uppe ett tag, helst några timmar innan jag ens kan tänka ordet frukost.


 Har varit och handlat och postat ett brev och så har jag ringt till min gamla bästis L för att gratta henne på födelsedagen.
Det är något speciellt med L. Vi har gått i samma klass i nio år och de två sista åren så började vi hänga var dag tillsammans. Vi åkte skrillor på vintern och badade på sommaren och där emellan så gjorde vi allt tillsammans.

När vi sen började gymnasiet så kom vi i olika klasser, killar kom emellan och vi tappade den täta kontakten tyvärr.
Men på något sätt så är det som vanligt de få gånger vi pratas vid, det är som om vi aldrig varit ifrån varandra. Vi känner varandra utan och innan i alla fall på något sätt. Vi vet var vi har varandra och det är skönt. L vet ju saker om mig som ingen annan vet, inte ens min P vet vissa av dessa saker.

L om du läser detta så ett stort grattis på din dag (igen) och tack för att du finns. Kram på dig!


 Nu ska jag ta och knalla ut i solen som strålar idag.

 Ha det gött!

Av nena - 19 maj 2007 20:57

Vilken tur vi hade med vädret. Det blev riktigt soligt och skönt och vi kunde sitta ute en stund.

Det har spelats kubb och Boul och ätits grillspett och potatissallad. Jordgubbstårta och annat gott.


 Åkte hem nu eftersom M var trött, hon hostar ju än och det tar på krafterna. Nu ska det bli Sing - a - long och lite chips och cola.
Lördag och mys



Av nena - 19 maj 2007 15:14

Det var en solig fredag eftermiddag som följande lilla episod utspelade sig på Dassholmens Golfklubb.
Lisa, som är en av tjejerna i golfgänget Järntanterna, slog ut på det sjuttonde hålet och hon fick en snedträff som inte var av denna världen. En kille som just skulle putta i sin boll på det sextonde hålet kände hur någonting bara smärtade till utan att förstå vad som egentligen hade hänt. Lisa blev förtvivlad och sprang genast dit för att be om ursäkt och kolla hur det hade gått. När hon kom fram låg en kille på marken och kved med händerna mellan benen.
- Får jag se på det där? frågade Lisa.
- Nja...det går nog snart över, stönade killen.
- Sluta tramsa nu, jag är sjuksköterska och vet precis hur man tar hand om den här typen av skador.
Hon rullade över honom på rygg och förde hans armar åt sidorna. Därefter öppnade hon försiktigt hans byxor, stack ner handen och började massera. Efter en stund frågade hon:
- Känns det lite bättre nu?
- Ja, visst gör det, men jag har fortfarande fruktansvärt ont i tummen.

Av nena - 19 maj 2007 13:50

Men här regnar det än *suck*
Måtte det vara över till 17-tiden då vi ska på 20 års kalas. Mycket folk och litet hus... jag klarar inte av att vara på ställen där det blir trångt och man i princip får sitta på stolen man satt sig från början, jag måste kunna rör mig i mellan åt...


 Saker till loppisen är levererade och vi ska lämna något till direkt på plats nästa helg.
Blomma är inhandlad för att komplettera gåvan till den blivande 20 åringen.

Nu ska vi äta lite mat och sen ska jag platta håret.


Vi ses


Av nena - 19 maj 2007 10:07

 Det regnar och är allmänt trist ute.
J är åkt till scouterna, de skulle ha vildmarksfotboll men hon ska ta det lite lugnt eftersom hon fortfarande är lite öm i  hälen efter onsdagens längdhopp i skolan.
De skulle kanske ta knivmärket också och det är något som J sett fram emot.


 Jag ska försöka packa ihop sakerna som ska iväg till scouternas loppis, de ska med då vi hämtar J tror jag. P skulle höra sig för nu när han lämnar J.

 M hon har legat och läst en Manga-bok men är nu uppe ur sängen. E ringde ju och ville något och då blev det fart på henne.

Av nena - 18 maj 2007 22:04

Tre timmar efter att vi laddat maskinen med jäst, mjöl och annat som skulle i så hade vi nybakat bröd som var gott.... kanske inte alldeles nyttigt med tanken på att det var ett vitt bröd men vetemjöl var det enda mjöl vi hade hemma. Men men det är ju fredag och då får man ju festa lite *s*

Underlig form....

 

och stora skivor men mumsigt.

 Tack Annica för länken, ska ta och titta på den och kanske finner vi något gott och smaskigt bröd.


 Nu ska vi se Men in trees från i onsdags och sen blir det nog sängen skulle jag tro.




Av nena - 18 maj 2007 17:39

snart ska fläskfilén på och potatisen står skalade på spisen.

 Idag har jag fått undan all tvätt som behövde träffa strykjärnet och jag har vikt allt annat. Töserna har hjälpt till att lägga och hänga in allt på sina platser.
Jag har tvättat alla kortbyxor och sommarkjolar som passar töserna denna sommaren också... mest J då eftersom hon tagit över från M.


 P och jag var och handlade på Maxi och sen var vi och hämtade bakmaskinen som min mamma köpte här om dagen eftersom jag var nyfiken på att testa den. Mamma fyndade rejält. En alldeles ny bakmaskin för 100:- som hittat *s*
Ska söka lite och se om jag kan hitta några andra recept än de få som fanns med.


Av nena - 18 maj 2007 08:45


 Efter en jobbig natt med värk, hostande dotter och lite sömn så lyckades jag slumra in vid sex tiden för att åter vakna vid halv åtta av att grannes 2 hundar stod och skällde. Efter en halvtimmen gav jag upp mina försök att somna om igen.
 Gick upp och ut med Doris, lyssnade på de skällande hundarna nu utan väggarnas skydd och så försökte jag få i mer sopor i soptunnan som ska tömmas idag.... fattar inte varför vi alltid lyckas fylla den där tunnan innan det är tid för tömning och sen får vi passa på att lägga till några sista påsar samma dag som de ska tömma (har dem på annan plats så länge) för annars tömmer skatorna den *suck*


 Solen lyser idag och det är skönt!

Skriv gärna en rad i Gästboken

Presentation

Dagens citat

Dagens citat

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bilder!

Spelsidor

Besöksstatistik

översätt

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards