¨

Direktlänk till inlägg 29 juli 2007

Getingar

Av nena - 29 juli 2007 21:52

Nu börjar de där odjuren komma och efter förra sommarens tur till sjukhuset i ambulans med J så fasar jag för dessa djur.


Vi vet alltså inte om hon är allergisk eller inte. Hon kände sig ju tjock i halsen då förra sommaren när hon blev stucken för första gången. Hon kräktes och tyckte det var väldigt obehagligt.
Eftersom vi inte hade en aning om vad man ska göra, vi var inte så insatta i det (kände mig som en jättedålig mamma som inte visste hur jag skulle göra i det läget) så ringde vi 112 för att rådfråga (mitt i paniken så visste vi inte var vi skulle ringa) och de skickade en ambulans men inte med blåljus, blev hon värre skulle vi ringa igen och eftersom hon började kräkas så ringde P igen och då var de nästa här. Hon fick tabletter som löstes upp i vatten och vi åkte in till sjukan. Eftersom det var första sticket så sa de att man normalt inte reagerar på det och andninge och allt såg bra ut förutom att hon hade lite feber. J fick en tablett och sen kunde vi åka hem.
Resten av den säsongen gick jag som på nålar, ville inte gärna att J skulle gå någonstans själv eller att hon skulle vara hemma själv. Allt detta fixade jag i smyg eftesom jag inte ville skrämma upp en redan så rädd dotter.


 Nu i dag då vi satt och åt middag var altandörren öppen och en geting kom in. J satt alldeles stilla medan P försökte mota ut den igen. När den kom in i ett annat rum gick J på toaletten och stängde dörren så var hon säker på att den inte kunde sticka henne. Jag själva satt också alldeles stilla och i huvudet surrade det bara runt. Skulle hon bli stucken, är hon allergisk och vad gör vi????

Har läst att man inte ska döda en geting för om man gör det så utsöndrar den en doft som lockar andra getingar till sig så därför så motade P ut den istället för att slå ihjäl den.

 I morgon ska vi på apoteket och köpa en tablett som man kan ge om hon skulle bli stucken. P har läst på och jag jobbar med att försöka behålla lugnet för J´s skull.
Undrar om man kan göra någon test för att få veta om man är allergisk mot stick eller det är bara då det händer som man får reda på det.
Av de på sjukan fick vi inte speciellt mycket information och jag kände mig inte alls välkommen då vi kom in. Mest i vägen faktiskt och som vi hade slösat med resurserna :(

Kanske gjorde vi det, kanske skulle vi ha ringt någon annanstans men just då när man har en dotter som är så ledsen som J var i det läget och som klagade på tjock hals så såg vi ingen annan utväg. Vi visste inte att man inte brukade reagera på första sticket.


 Hur stor är egentligen chansen att man blir stucken igen? Jag tror inte jag har blivit stucken mer än en gång i livet och det var då jag var barn. M blev stucken på dagis då hon var runt 3 år. Då hade hennes fröken fått panik och gått in till distriktsköterskan som låg vägg i vägg med dagis eftersom hennes dotter var allergisk.
P har blivit stucken minst 2 gånger och det var på samma dag då han var bran.

 Jag hatar verkligen getingar!

 
 
Millis

Millis

30 juli 2007 07:51

Jag förstår att du är orolig. För att få reda på om man är allergisk mot getingar kan man göra ett s.k pricktest...tror även att det går att kolla med blodprov.
Det kan ju faktiskt hända att hon har blivit stucken förut utan att ni har märkt det, ibland blir det ju ingen svullnad.
Hoppas att ni blir bättre bemötta på er vårdcentral.

http://millis.bloggagratis.se

 
Kimmie

Kimmie

30 juli 2007 08:26

Förstår fullständigt din oro, jag hade reagerat likadant. Bättre att överdriva än att ta risken tycker jag. Jag har också bara blivit stucken en gång i mitt liv så har man tur kan man kanske slipp det.

http://kimmietid.blogspot.com

 
Nini

Nini

30 juli 2007 12:14

Tabletterna som dottern fick nu och som skulle lösas upp i vatten är en cortisonmedicin och heter Betapred. En vän till mig berättade att de alltid har med sig sådana tabletter och en vattenflaska när de är ute på sensommaren eftersom sonen är allergisk mot getingstick.
Man ska kunna kolla det med s.k pricktest.
Jag tycker att ni kan vända er till vårdcentralen redan nu med er oro och be att få recept på sådana tabletter.
OM hon då skulle bli stucken igen och reagerar på det, så känner ni er tryggare iom att ni kan ge henne medicinen meddetsamma.
Hon är ju dessutom så stor att hon kan ha det med sig själv om hon är någonstans utan er...

http://nini.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nena - 12 juli 2014 00:49

 Ja äntligen har maken startat sin semester.En vecka för sent men nu är den äntligen här och det är såååå skönt.Ja jag går ju hemma hela dagarna men det är ändå något speciellt när P startar sin semester.   Så nu tar jag riktigt blogguppehåll i a...

Av nena - 21 maj 2014 23:13

Idag har det varit varmt, riktig sommarvärme. Har mest bara slappat och inte gjort någon större nytta mer än var och handlade lite mat när maken kommit hem. Fick lämna in min älskade mobil också =( Ha ha nu låter jag ju nästan som dottern eller n...

Skriv gärna en rad i Gästboken

Presentation

Dagens citat

Dagens citat

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bilder!

Spelsidor

Besöksstatistik

översätt

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards