¨

Alla inlägg under augusti 2007

Av nena - 9 augusti 2007 16:59


Lite utsikt från "läppstiftet" Visst är det vackert men huuu så högt ;)


Läppstiftet kom med på bild då vi åkte Paddan


Efter som det var motljus så blev det inga bra bilder på båten Göteborg så vi fotade en stor bild som fanns på väggen. Det var häftigt att gå ombord på skeppet och se hur fint de gjort.


Ett flytande parkeringshus någon? Tydligen var det till salu eller skulle bli det*S*


Jag och M i Virvelvinden. Inte så lätt att fånga någon på en bra bild då det snurrar ;) Fanns en anledning till att vi valde en vagn som var långt ifrån fotografen ;)

Kållerado-tur


Flumreider efter sista stupet och snart framme i mål. J var som en dränkt katt men hur lycklig som helst *S*


Sista åket, torra tröjor men blöta byxor men med ett glatt humör ;)

Denna karusell åktes massor av gånger och jag är så glad att J har börjat tycka det är kul med stora karuseller också... nästa gång är det väl Balder eller uppsvinget som ska testas *S*


Så där det var några foto i alla fall.







Av nena - 9 augusti 2007 09:32

och mer ont. Men så brukar det nog vara. Jag som ville sova länge idag vaknade tidigt av att solen lös mig i ögonen. Visserligen ett trevligt uppvak för det betyder ju att det var fint väder men jag skulle ändå vilja sova lite till... försökte genom att vända på mig men insåg snabbt att det inte var lönt.

 Så nu har jag tvättat handdukar som jag hängt ut eftersom det blir för varmt att köra med tumlaren.

 Hundarna har fått mat och köttet som ska kokas är nerskuret i mindre bitar och är på spisen.


 Vill tacka för alla kommentarer som jag fått sista tiden också. Alltid trevligt med respons.

Av nena - 8 augusti 2007 23:38

 Vi åkte hem till svärföräldrarna för att se hur det var med dem efter gårdagen och tacka för en bra dag.
När vi fikat och snackat bort ett tag så ska vi åka hem för att tända grillen och äta middag. Det skulle de också så vi bestämde att hämta vår mat och grilla hos dem istället.
Så vi har haft en trevlig kväll hemma hos dem, suttit ute och pratat om allt och inget. Hundarna har busat och sovit tillsammans och barnen har pysslat med en massa.
 Nu när vi kom hem vid 22.30 tiden så stänger maken av larmet men det piper i alla fall någonstans och vi lokaliserar det till frysen.
Den har lagt av och allt höll på att tina *suck* Jag som precis köpt hem kycklingfiléer och en massa annat som är bra att ha hemma.
På telefonen till svärföräldrarna och höra efter om de hade plats i sin frys och som tur var hade de i alla fall lite plats. Vi fick rädda det nya och en del köttbullar och pannbiffars om jag gjort och som inte hunnit tina.
En del vildsvinskött som vi lagt fram och ska koka till hundarna i morgon och göra små portioner med ris. Det är för mycket mat för att vi ska kunna äta upp det. En del färdig köttfärssås la jag in i kylen, det hade bara börjat tina på ytan så det får vi äta upp i morgon.
Allt annat fick vi slänga (tur det är soptömning på fredag). All glass gick till soporna utom två Callipoglassar som inte hunnit tina mer än så att de släppt från paketet så de åt barnen upp (lite sent för glass egentligen men ok för idag).
Nu har P fått ut frysen så den får tina klart ute på gräsmattan så vi slipper passa tömning av vattenbehållaren i natt. I morgon får vi svärföräldrarnas ena frysbox som de velat ge oss innan men vi inte haft plats. Den får vi ställa i köket och sen får vi låta bli att använda köksbordet tills vi har fått tag i ny frys, det är ju en del pengar som ska upp till en frys och jag vill ju inte köpa den billigaste nu bara för att få tag i en frys fort. Vi vill ju ha en som vi gillar.
Frysen är 17 år så det var kanske dags för den att lägga av och nu väntar jag bara på att kylen som är av samma ålder också ska sluta fungera *suck*

 Nu hoppas vi på fint väder så vi kan sitta ute och äta annars får det blir framför tv´n.
Himla tur att svärfar inte haft orken att åka iväg till tippen med boxen nu när det varit varmt ett tag.

 Inget kul slut på en bra dag alls.

Av nena - 8 augusti 2007 12:29

 Vi hade en underbar dag i Göteborg igår. Vädret var soligt och skönt och staden var underbar.
Svärmor köpte Göteborgspass till oss alla och vi hoppade på spårvagnen och åkte till Lilla Bommen. Där var vi uppe i "Läppstiftet" vilket jag nog hellre hoppat över eftersom jag inte gillar just höga höjder så men men jag var där uppe och stod tryckt intill väggarna *S* M tyckte det var toppen och J var väl så där mitt i mellan.
 Vi var på båten Göteborg och tittade. Svärföräldrarna har ju följt hela bygget då de varit där tidigare år och nu ville de så klart se den färdiga båten.

 Vi tog Paddan och det var trevligt och där ingick ju även lite gymnastik för oss ombord *S* Ja jisses jag skulle ner på golvet och det gick väl ganska ok men upp.... upp var det värre med.


 Liseberg fick så klart besök av oss. Barnen fick åkpass och åkte en hel del. De fick med sig sin pappa och farfar upp i Kållerado och i Flumreider. J var dyngsur när de hade åkt Flumreider och det var tur att det var bland de sista karusellerna. Jag hade ju inte tagit med extrabyxorna in på parken utan de låg i bilen och väntade på henne. Tröjor hade vi med oss så det bytade vi och farfar fick låna min extratröja.^
 Jag åkte en ända karusell och det var Virvelvinden tillsammans med M. Hon ville inte åka själv, J ar inte sugen och ingen annan i församlingen åker karuseller som går runt så jag fick bita ihop och åka med. Förr älskade jag ju att åka karuseller men sen jag fick barnen har jag blivit fegare (förståndigare?) och går inte upp i några höga vilda karuseller.... jag hade t.ex inte bangat att åka Balder för 14 år sedan men nu klarade jag knappt att titta på den bara.
 Middag åt vi på Järnvägsrestaurangen och det var trevligt, då kom vi ifrån stimmet och stojjet som var runt om oss och kunde vila huvudet ett tag.


 Resa fram och tillbaka gick bra och vi var hemma 01.15 då vi alla stöp i säng.
Får se om det har blivit några bra bilder när jag orkat koppla ihop dator och kamera senare idag. Nu ska jag bara ta det lugnt.

Av nena - 7 augusti 2007 08:04

På väg mot Göteborg efter en ganska jobbig natt. Hade inte hjärta att säga att jag egentligen inte borde åka idag när jag såg glädjen i barnens ögon. Jag biter ihop och vilar sen.Ha en bra dag.

Av nena - 6 augusti 2007 23:40


Av nena - 6 augusti 2007 18:04

Gröna fingrar
Veckans tema kommer från Malin


  • Vad har du mest av; blomväxter eller gröna växter utan blommor, har du någon favorit?

-  Det är mest gröna växter utan blommor. Har ingen direkt favorit.


  • Har du balkong, trädgård etc. där du odlar något själv, vad? Om inte, skulle du vilja odla, vad/varför inte?

-  Vi har trädgård, en ganska stor skogstomt. Just nu odlas det inget, det ända vi hade sått i år var pumpor och det har sniglarna mumsat i sig :(
Annars har vi haft lite potatis och jordgubbar. Fruktträd tycker vi är roligare.


  • Vilka växter tycker du är lätta/svåra att hålla levande?

- Gröna växter är de som klarar av att leva här hemma. Blommande dör ganska så fort :(


  • När du köper växter till dina fönster, hur tänker du då?

- Att de ska vara tåliga, att solen kan stå på ibland och att vatten kan glömmas *S*


  • Anser du att du har gröna fingrar? Varför/varför inte?

- Nej absolut inga gröna fingrar här inte, inte det minsta. Jag är jättedålig på det där med blommor men det beror nog på att jag inte har det intresset...


Av nena - 6 augusti 2007 16:17

 Jag gillar inte att åka på och av båten så då passade det bra att blogga lite så jag slapp titta...


 Mamma ringde tidigt i morse och frågade om vi skulle med. M skulle till kompisen som hon inte sett på hela sommaren och P hade annat för sig så då passade jag och J på att åka med över och köpa öl... det var ju det som hela resan gick ut på *S*
Lite annat kul blev det till barnen också och lite godis på båten... fast det är knappt lönt längre, billigare att köpa i land.


 Nu har vi varit och pratat om morgondagen med svärföräldrarna och så har vi hämtat hem M och just nu är bägge töserna på väg mot poolen.
Själv ska jag hitta en skuggig plats. Det är väldigt varmt idag men det är skönt.

Skriv gärna en rad i Gästboken

Presentation

Dagens citat

Dagens citat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Bilder!

Spelsidor

Besöksstatistik

översätt

Sök i bloggen


Skapa flashcards